7 neprecenljivih nasvetov, s pomočjo katerih lahko svojim lasem omogočiš luksuzno razvajanje tudi v poletnih mesecih…


Poležavanje pod borovci, vonj po morju in srkanje pina colade… ja, poletje je navsezadnje čas sonca, zabave in sprostitve v dobri družbi.

A medtem, ko z različnimi kremami in spreji vestno skrbimo, da se ne bi na plaži spremenile v “pečeno kuro”, pa velikokrat pozabimo zaščititi še nase lase…

Mnoge izmed nas ugotovimo, da so naši lasje poleti bolj suhi, štrenasti in poškodovani, naše lasišče pa bolj občutljivo, kot ponavadi, kar pa ni nič nenavadnega…

Poleti nam namreč v “lasno zelje” skačejo trije glavni nepridipravi:

  • Toplota (Intenzivna vročina ter UV žarki lahko poškodujejo povrhnjico las in povzročijo suhe oziroma “štrenaste” lase)
  • Vlažnost (Poletno vročino se zelo rada sprehaja z roko v roki z visoko vlažnostjo. Ko je zunaj več vlage, naši lasje vpijejo nekaj te odvečne vlage, kar povzroči, da lasna stebla nabreknejo in počijo povrhnjico. Zlomljena povrhnjica pa nato pripelje do skodranih las.
  • Plavanje (Po kopanju v morju se ti včasih res zdi, da imaš najlepše kodre, a slana voda lase močno izsuši in jih poškoduje.)

Kako se lahko enostavno zaščitiš pred zgornjimi škodljivci?

Da boš lahko tudi v poletnih mesecih svoje lase ohranjala zdrave, sijoče in nahranjene, smo se odločili razkriti 7 najbolj uporabnih nasvetov za poletno nego las. Verjamemo, da te bodo naravnost navdušili in postali nepogrešljivi del tvoje rutine za vzdrževanje čudovitih las v prihajajočih vročih dneh 🙂


#1 Nasvet: Prilagodi rutino umivanja las…

Ko si poleti na prostem, ima vročina direkten dostop do tvojih las – tudi, če ne poležavaš ravno cel dan na plaži…

Zato se izogni še večji katastrofi tako, da po pranju enostavno preskočiš feniranje ter pustiš lasem, da se posušijo na zraku ali pred feniranjem uporabi pršilo za zaščito las ProtectMe.

Dobro je tudi, če si jih umivaš manj pogosteje, pri tuširanju pa se odloči za nižjo temperaturo vode, kar bo osvežilo tako tvojo kožo, kot lase.


#2 Nasvet: Ti proti štrenastim in dehidriranim lasem - 1:0…

Zdaj že veš, kako lahko kombinacija suhih las in vlažnega zraka povzroči, da nekateri tipi las v poletnih mesecih postanejo neverjetno skodrani in poškodovani. Če si tudi ti rojena pod to nesrečno zvezdo, potem poleti poleg hranilnih šamponov nikar ne pozabi tudi na dodatno zaščito, kot je maska MasqueMe.

Ker je polna sestavin kot so npr. arganovo olje, rožmarin, proteini volčjega boba, kofein, vitamin B3, B6, C, E in provitamin B5, je kot nalašč za krhke in poškodovane poletne lase.


#3 Nasvet: Čas je za “hladnejši” stil…

Dvignite roko vse tiste, ki se vam dopade, da imate celo poletje prepotene lase prilepljene na zatilju…

Nobena? Se nam je zdelo 😅

Da se tudi ti uspešno izogneš tovrstnim neprijetnostim, si v poletnih mesecih enostavno povleci lase navzgor in se odloči za frizuro, kjer se tvoji lasje ne bodo dotikali kože. Obljubimo, da boš začutila takojšnje olajšanje.


#4 Nasvet: Krtačo zamenjaj z glavnikom s širokimi zobmi…

Ne glede na mnoga nasprotujoča mnenja, so krtače v poletnih mesecih za naše lase prej škodljive, kot koristne...

Zato ti priporočamo, da v izogib (še večjim) poškodbam krtačo enostavno zamenjaš s tistim glavnikom, ki ima malce širše zobe. Le ti so namreč najbolj nežni za razvozlavanje las; krtače jih lahko vlečejo in “strgajo”.

Če se da, se poskusi izogniti še razčeševanju mokrih las, saj so ravno takrat najbolj dovzetni za lomljenje.


#5 Nasvet: Vpelji prikupen, a koristen modni dodatek…

Da svoje lase še dodatno zaščitiš, lahko svojo poletno garderobo brez slabe vesti dopolniš z bandano ali prikupnim klobučkom…

Ne samo, da naglavni modni dodatki zagotavljajo dodatno zaščito pred UV žarki, ampak tudi pomagajo tvojemu lasišču zadržati nujno potrebno vlago.

Klobuk lahko ravno tako na preprost način zmanjša zapletanje las zaradi vetra, hkrati pa zaščiti tudi barvane lase.


#6 Nasvet: Olja so tvoj novi najboljši prijatelj…

Že ptički na drevesih čivkajo o pomenu hranilnih olj za lase, ki pa so v poletnih mesecih še toliko bolj zaželjena za uporabo. S svojimi super sestavinami so namreč odličen vir vitaminov za krhke in utrujene poletne lase.

Če tvoje trenutno olje ne izpolnjuje tvojih pričakovanj, ali pa si želiš svoje lase razvajati le z vrhunskimi izdelki , potem nikar ne spreglej našega Hair Oil s kamelijo in črnim ricinusovim oljem.

Slika Hair Oyl

S številnimi vitamini in antioksidanti bo lasem omogočil luksuzno nego, saj jih ohranja hidrirane, zapira vlago, jih zgladi ter ukroti in doda sijoč, zdrav finiš.


#7 Nasvet: Ne pozabi na vodo…

Nekaj povsem normalnega je, da se poleti bolj potimo in posledično tudi hitreje dehidriramo, kar pa je tudi eden izmed krivcev za šibke, nezdrave lase…

In tako, kot voda pomaga ohranjati našo kožo prožno in mehko, ravno tako vpliva tudi na zdravje las in lasišča, saj pomaga prenašati hranila po telesu - zlasti tista, ki so odgovorna za zdravje las.

Zato le poskrbi, da v prihajajoči poletni sezoni spiješ VELIKO vode, da okrepiš, navlažiš in narediš svoje lase zdrave tako od znotraj, kot na ven :)

Tako…

Verjamemo, da boš z upoštevanjem teh preprostih, a učinkovitih nasvetov lahko uživala v sončnih in živahnih laseh vso poletno sezono. Zdaj si opremljena z vsemi pomembnimi napotki, tvoj naslednji korak pa je le vzpostavitev ustrezne rutine, ki bo tvojim lasem omogočila luksuzno nego.

Na poletje, polno čudovitih in zdravih las! 🥂

Slika Watermans GrowMe šampon