ALI LAHKO STRES POVZROČI IZPADANJE LAS?


Če se soočate s prekomernim izpadanjem las, obstaja možnost, da je to povezano s stresom – vendar naj vam to ne povzroča dodatnih skrbi. Dobra novica je, da je prekomerno izpadanje las mogoče obvladati z znižanjem ravni stresa in s hranjenjem lasnih mešičkov.


ALI RES STRES POVZROČA IZPADANJE LAS?

Zdravi lasje zrastejo približno pol palca na mesec. V trenutkih, ko doživljamo močan stres, se raven kortizola v telesu močno poveča. Presežek kortizola (stresnega hormona) lahko povzroči vnetje in ovira pretok krvi v lasne mešičke, zaradi česar preidejo v fazo mirovanja. Ko lasni mešički počivajo, ni nove rasti, ki bi nadomestila naravno izpadanje las. Zaradi tega so lasje videti tanjši in lahko povzročijo plešaste madeže.

Če želite prekiniti krog intenzivnega stresa in izpadanja las, se osredotočite na spodbujanje rasti in znižanje ravni stresa. Obstaja veliko stvari, ki jih lahko naredite za obvladovanje stresa in za boj proti izpadanju las doma.


KAKO OBVLADOVATI IZPADANJE LAS, POVEZANO S STRESOM?

Zmanjšanje ravni stresa lahko dosežete z nekaj preprostimi spremembami življenjskega sloga. Joga, meditacija, terapija in vadba so povezani z uspešnim obvladovanjem stresa. Izpadanje las zaradi stresa lahko zmanjšate tudi tako, da si redno vzamete čas za sprostitev. Nekaj tako preprostega, kot je vzeti dodatnih pet minut za masažo lasišča z našim tonikom Grow More vsak večer, lahko pomaga sprostiti um, deluje pa tudi na lajšanje stresa in ustvarja optimalno okolje za zdravo rast las.


DODAJTE VITAMINE V SVOJO DNEVNO RUTINO

Usmerjanje k vzroku je najboljši način za obvladovanje izpadanja las zaradi stresa. Ko smo pod hudim stresom, smo nagnjeni k pomanjkanju vitaminov, kar lahko prispeva k izpadanju las. Zato uživajte hrano, ki vsebuje veliko hranil in vitaminskih dodatkov.


UPORABLJAJTE WATERMANS ZA KREPITEV LAS

Kolekcija Watermans bi lahko bila poljub življenja, ki ga vaši lasje potrebujejo. Naš priljubljen šampon in balzam za rast las sta polna vrhunskih, naravnih sestavin in vitaminov, ki pomagajo oživiti tanjše lase, preprečijo prekomerno izpadanje las in spodbujajo rast las.


WATERMANS, poljub življenja vašim lasem!

Šampon in balzam Watermans v kopalnici