Veš, zakaj ti jeseni bolj izpadajo lasje?


Živijo!

Opažaš, da ti jeseni lasje izpadajo bolj kot običajno? Tudi mene je to zaskrbelo, zato sem preverila, kakšni so razlogi za to … Te zanima?
Kot da ni dovolj, da nas jesenska utrujenost čisto povozi, skupaj z njo pa še kakšna viroza – tej splošni utrujenosti nič kaj ne pomaga dejstvo, da so tudi lasje videti popolnoma izčrpani. Na spletu sem preverila, kaj so razlogi za takšno izpadanje las in svoje misli delim tudi s teboj:


MISEL 1: Phew! Vse je v redu!

Viri navajajo podobne informacije in sicer, da je intenzivnejše izpadanje las jeseni normalen pojav. Namreč, en las v povprečju živi 2-6 let. V vsakem danem trenutku okoli 90 % naših las raste, ostalih 10 % pa počiva. Ti počivajoči laski spančkajo nekje 2-6 mesecev, nato pa izpadejo. Ta lasni mešiček nato še kakšne 3 mesece miruje, nato pa se celotni postopek rasti ponovi – če tega ne prekine proces izgube las.

Raziskovalci so ugotovili, da imamo ženske največji delež teh počivajočih las nekje v juliju, zato je faza izpadanja nekje 100 dni po tem – kar se zgodi v oktobru. OK, normalna sem. Gremo dalje!


MISEL 2: Naravni cikel las ni edini krivec, da nam bolj izpadajo lasje

Če poleti pretiravaš z dietami, se tudi to lahko jeseni pozna na laseh! Slaba prehrana, nezdrave hitre diete in pomanjkanje pomembnih snovi, lahko še kako oslabijo lase. Razni viri med razlogi za prekomerno izpadanje navajajo tudi: pomanjkanje železa in manjko ogljikovih hidratov kot posledica »low-carb« diete.

Low-carb dieta vpliva na izpadanje las? Hmm, prav namenoma sem »pogooglala« še malo na to temo in (nič presenetljivega), mnenja o tem so si včasih popolnoma nasprotujoča. Če si na kakršni koli dieti, presodi sama – v vsakem primeru se »žal« posledice slabih prehranskih odločitev na laseh poznajo šele čez približno 3 mesece.


MISEL 3: Vseeno nisem nemočna!

Jesenskega izpadanja las se ne moremo popolnoma izogniti, lahko si pa pomagamo, da ga zmanjšamo in da pospešimo cikel, da začnejo novi laski hitreje poganjat. In to naredimo z izdelki Watermans. ❤


Priznam, pogosto sem lena in si zelo na hitro umijem lase. Jeseni pa sem postala še bolj pozorna na to, da si lase res umijem pravilno. Zato sledim navodilom in svoj GrowMe šampon res vtiram v lasišče 2-3 minute in tudi za balzam si vzamem dovolj časa. Zaradi lenobe pa res ne bodo trpeli še laski, a ne? ;)

Poglej, kako se pravilno umivajo lasje z Watermans šamponom:



Za hitrejše rezultate pa skoči na pomoč Watermans GrowMore tonik za lase, ki ga uporabljam vsak dan. Vzame mi 1 min časa :)


Pa še tole bi rada delila s tabo. Ob redni uporabi šampona je 72% uporabnikov opazilo manj izpadanja las. Lepa številka, se strinjaš? :)

72% uporabnikov se strinja, da je opazilo manj izpadanja las

Pozdravčki, Jelena