KAJ JE RES IN KAJ NE? (miti o laseh 1. del)


V današnjem blogu predstavljamo največje zmote o laseh, za katere stavimo, da so ti že kdaj rojile po glavi. Zakaj? Da jih razčistimo enkrat za vselej! 😅


  1. Več kot lase strižeš, hitreje bodo zrastli

    NE DRŽI, saj striženje lasnih konic ne vpliva na rast tvojih las. Lasje se obnavljajo tako, da izpadajo in potem na novo zrastejo. Če si želiš, da ti lasje hitreje rastejo, je zate nujna uporaba naših izdelkov, predvsem šampona GrowMe in tonika GrowMore 🤗

    P.S. - kljub temu pa se priporoča, da se lase striže na 7-8 tednov, saj tako preprečimo lomljenje konic.

  2. Pogosto umivanje las povzroča suhe lase in vodi v večje izpadanje las

    NE DRŽI. Pogosto umivanje s primernim šamponom, kot je tudi naš šampon GrowMe, ki ne vsebuje sulfatov in parabenov, las ne poškoduje. Lase lahko umivaš tako pogosto kot sama želiš, saj boš s kakovostnim šamponom le še izboljšala njihov lesk, gostoto in volumen.

  3. Če nanesem več šampona (ali balzama), bodo lasje bolj čisti

    NIKAKOR NE DRŽI. Šampona potrebujemo le toliko, da ga lahko enakomerno nanesemo na lase. Vse ostalo je izguba časa (in šampona), ki lahko na lase izrazito negativno vpliva. Primer prevelikega nanosa šampona, ki ga ne izperemo dovolj dobro, je pojav prhljaja.

  4. Boljše je, če se vlažni lasi počešejo in ne skrtačijo

    DRŽI. Mokri lasje so veliko bolj občutljivi kot suhi, zato se zlahka poškodujejo, prav tako so v tem primeru bolj nagnjeni k lomljenju. Priporočamo, da mokre lase počešeš z glavnikom, ki ima široke zobce. Če boš lase naknadno toplotno obdelala, jih najprej pošpricaj z našim pršilom ProtectMe, ki ščiti lase pred toplotnimi orodji in preprečuje razcepljene konice.

    Watermans prošilo ProtectMe
  5. Če so lasje pred barvanjem zelo umazani, bo tudi barva boljše prijela

    100% sem, da si tako dilemo imela že vsaj enkrat v življenju 😂. No, danes je tvoj srečen dan, saj boš končno ugotovila, ali to drži ali ne. Torej: NE, TO ZAGOTOVO NE DRŽI. Če imamo umazane in mastne lase, so videti rahlo temnejši, kot so v resnici, kar lahko frizerju oteži oceno realne barve las in težje prilagodi nov barvni nanos. Poleg tega je, pri barvanju las na zelo svetle in živo rdeče odtenke, celo priporočljivo, da so lasje sveže umiti.

Pa smo prišli do konca prvega dela zmot in mitov, ki si jih zagotovo že kdaj imela o svojih laseh 😁. Če te zanima naslednjih 5 mitov, se ponovno beremo v ponedeljek! Do takrat pa - have fun!