To je hrana, ki bi jo morala jesti za zdrave in močne lase 😉


Hejla lepotička, kako si se imela med velikonočnimi prazniki? Hrane na pretek, kajne? 😀

In kot se spodobi, bo tudi današnji blog ravno o ... hrani! Hrani, ki jo moraš vnesti v svoj jedilnik, da bodo tvoji laski čim bolj zdravi in močni 😊

Naj te najprej vprašam: že poznaš tisti famozni rek, da se zdravje in lepota las pričneta od znotraj? 😀 Verjamem, da si zanj zagotovo že kdaj slišala. In če te zanima, kaj moraš jesti, da se bo to poznalo tudi na tvojih laseh, je današnji blog kot nalašč zate 😉.


Dekle drži lase
  1. OREŠČKI - brazilski oreščki vsebujejo veliko selena, ki je eden izmed najpomembnejših mineralov za zdravje lasišča. Oreščki (tudi orehi, mandlji, indijski oreščki) imajo na splošno tudi ogromne količine omega-3 maščobnih kislin in cinka, pomanjkanje le-tega pa lahko vpliva na večje izpadanje las in izrazitejši prhljaj. Zato: kaj še čakaš? Grickanje oreščkov naj postane tvoj nov najljubši hobi 🤣⁠.
  2. LOSOS, TUNA - mastne ribe, med katera spadajo tudi losos in tuna, vsebujejo omega-3 maščobne kisline, beljakovine in železo, ki blagodejno vplivajo na kakovost in hitrejšo rast las, hkrati pa preprečujejo tudi izpadanje las.
  3. TEMNO ZELENA ZELENJAVA - za močne in zdrave lase je potrebno v svoje telo vnesti veliko zelenjave. In še to ne “kr ene” 😬. Ne – zelenjava naj bo čim bolj zelena. Med takšno zelenjavo sodijo predvsem špinača, solata, blitva, brokoli itd. Se sprašuješ, zakaj je tako zelo pomembna barva zelenjave? Ta zelenjava je še posebej obogatena z vitamini C in A, v njej so tudi velike količine kalija in železa. Če telesu npr. primanjkuje vitaminov A ali C, so lasje lomljivi in krhki, načeto pa je tudi zdravje tkiva las.
  4. POLNOVREDNE ŽITARICE - polnovredne žitarice so obogatene z železom, cinkom in vitaminom B. Namesto navadnih testenin tako raje poseži po temnih in voila – lasje ti bodo še kako hvaležni 😀.
  5. AVOKADO - se strinjaš, da je pri avokadu naslednje: ali ga obožuješ ali enostavno sovražiš? 😀. Avokado vsebuje veliko zdravih maščob, ki tvoje laske spremenijo v bolj gladke in sijoče, poleg tega pa vsebuje tudi druge vitamine (npr. biotin), ki tvoje lase nahranijo. Ja, avokado se kar splača oboževati (in jesti) 😊.
  6. JAJCA - ali si vedela, da so jajca bogat vir beljakovin? In tvoji laski jajca naravnost obožujejo, saj ob rednem uživanju postanejo močnejši, izpadanje pa manjše.

Zdravi lasje

Zavedati pa se moraš, da rezultati ustrezne prehrane niso tako hitri kot tisti, ki jih dosežemo z uporabo izdelkov za hitrejšo rast las (tukaj imamo v mislih naš magičen tonik GrowMore) ali dobrega šampona, kot je naš edinstven šampon GrowMe. Hranilne snovi namreč najprej vplivajo na lasne korenine, pozitiven učinek pa postane opazen šele z rastjo las. Treba se je torej opremiti z nekaj potrpežljivosti, saj bodo vse koristi novih prehranjevalnih navad vidne šele po nekaj mesecih. In da bodo te koristi kar najbolj “plodne”, lahko poskrbi prav linija izdelkov Watermans 😊