Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj
Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj

ALI BI PRI STRIŽENJU LAS RESNIČNO MORALA UPOŠTEVATI LUNIN KOLEDAR?👇😊⁠

Verjetno je že vsaka izmed nas slišala znan rek: »če se boš strigla v času, ko luna raste, ti bodo lasje čudežno hitro zrastli« ali pa »nikar ne pojdi k frizerju med polno luno in mlajem, lasje ti ne bodo zrastli 100 let!«. Kaj pa ti misliš: je kaj resnice na teh starodavnih izročilih ali je vse skupaj le še en »larifari«?

Mnogi verjamejo, da Luna močno vpliva na naše počutje – to naj bi bilo še posebej značilno za otroke. Dam roko v ogenj, da se ti je kakšna mamica že kdaj potožila, da je njen otrok v času polne lune ves siten in nergav. In tako, kot se luna kaže na počutju, naj bi se tudi na naših laseh.

In kaj pravzaprav pomeni, da se strižemo po luninem koledarju?

Lunarna nega las je izraz, s katerim označujemo striženje las v točno določenih obdobjih luninega cikla. To naj bi bilo za naše lase namreč bolj naravno, zato naj bi jim pomagalo, da lažje ohranjajo svoje zdravje. Ideja o vplivu lune, ki sicer ni nova, ampak stara kot zemlja, saj so jo uporabljali že naši starodavni predniki, je pri kmetih v 19.stoletju povzročila pravo malo revolucijo, saj so začeli s sajenjem različnih poljščin ob različnih obdobjih luninega cikla.

In kako si lahko (poleg striženja) še pomagaš z luninimi cikli?
 👉 nega in krepitev las: za učinkovito regeneracijo las je še posebej primerna naraščajoča luna. V času med mlajem in polno luno so razni tretmaji in maske za nego las zato še kako dobrodošli (npr. balzam in maska).
 👉 barvanje las: najprimernejši čas za barvanje po luninem koledarju naj bi bila padajoča luna.

Mit ali resnica, to niti ni najbolj važno. Če si bolj skeptične narave je morda najboljše, da se o tem prepričaš na lastni koži… Če pa želiš, da tvoji lasje hitreje zrastejo na preverjen način in ob tem še zasijejo od zdravja, priporočamo izdelke Watermans. Izdelki dodajo lasem manjkajoče hranilne snovi in spodbudijo njihovo rast, ne glede na to, v kateri fazi se trenutno nahaja luna. 1:0 za tvoje lase!

 

 

 

 

 

 

 

 


Starejša objava Novejša objava

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe strani, domnevamo, da razumete in se strinjate z uporabo piškotkov.
Več informacij
Zapri