Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj
Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj

Negovani lasje, tudi pozimi!

Pa smo dočakali tudi februar. Sem zelo vesela, da nas do prvega pomladnega dne loči le še mesec dni. Trenutno vreme je še vedno zimsko, sicer pa je šele januarja zapadel prvi sneg. Kot da ni dovolj da nisem nek ljubitelj zime, zapovrh pa se nizke temperature, veter in suh zrak v notranjih prostorih zelo nezaželjeno lahko poznajo tudi na mojih laseh. Če želimo skozi vso zimo in po njej ohraniti lepe ter zdrave lase, jim moramo pozimi posvetiti malce več nege kot običajno. Zaupala vam bom nekaj preprostih trikov, ki meni osebno pomagajo.

1. POZIMI STANOVANJA NE ZAPUŠČAMO Z MOKRIMI LASMI

Tega verjetno večina ne počne, že zato, da se ne bi prehladila. Še vedno pa se zgodi, da v jutranjem kaosu stanovanje zapustimo z malce vlažnimi lasmi. To lahko povzroči, da ti na hladnem zraku zmrznejo in postanejo lomljivi.

2. GLOBINSKE MASKE

Da bi se izognili lomljenju las, jim pozimi večkrat privoščimo kvalitetno masko za lase. Sama uporabljam Watermans balzam ConditionMe, ki ga lahko uporabljamo kot balzam ali pa kot masko za lase. Tretman las naredimo 1 do 2 krat tedensko. Za globinsko nego jih po nanosu maske pokrijemo s plastično kapo ali z brisačo. ConditionMe pustimo na laseh 15 do 20 minut. Odstranimo kapo oziroma brisačo in lase temeljito speremo.

3. LAS NE PERITE PREPOGOSTO

Vsakič ko si s šamponom operete lase, izperete tudi naravna olja, ki jih varujejo. Ta olja igrajo pozimi še posebno pomembno vlogo, zato poskusite pranje glave omejiti na minimum. Če pa nimate druge, kot da lase umivate vsak dan, uporabite čim bolj vlažilen in nežen šampon, kot je naprimer Watermans GrowMore, ki je popolnoma brez sulfatov in parabenov.

4. IZOGIBAJTE SE TOPLOTNEMU OBDELOVANJU LAS Vsi vemo, da je največji uničevalec las vročina. V zimskih dneh se izogibajte oblikovanju in sušenju las na ta način. Sama sicer skoraj nikoli nimam časa čakati, da bi se posušili sami od sebe, se pa izogibam uporabi ravnalcev in kodralcev las.

5. BREZ GELA ZA LASE Kot že rečeno, lasje pozimi potrebujejo še več vlage. Izdelki za oblikovanje pričeske naj bodo tako še bolj vlažilni kot v toplih mesecih. Kar pomeni, da se izogibajte uporabi gela za lase.

6. NOSITE KAPO IZ NARAVNIH MATERIALOV S tem zmanjšate znojenje in tako ima vaše lasišče dovolj zraka. Poleg tega ne pozabite sneti kape takoj, ko vstopite v zaprt prostor. Kapa namreč ščiti vaše lase ko ste zunaj, v trenutku, ko stopite v zaprt prostor, pa pomeni dodatno izsuševanje vaših las.

7. IN ŠE ZADNJE

Ne pozabite piti dovolj vode!!!!

Upam, da vam kateri od teh nasvetov koristi! Kot obljubljeno pa sem si po mesecu dni spet izmerila dolžino las, ki je trenutno 32cm, kar je 1,05 cm več kot prejšnji mesec. Moram pa priznati, da z uporabo GrowMore Elixir-ja nisem bila tako pridna in sem ta mesec velikokrat pozabila. Sem si naštimala kar opomnik, ker sem se odločila, da bom do poletja spet dolgolaska!

Lep preostanek dneva in se kmalu spet slišimo!


Starejša objava Novejša objava

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe strani, domnevamo, da razumete in se strinjate z uporabo piškotkov.
Več informacij
Zapri