Negovani lasje tudi pozimi


Pa smo dočakali tudi januar. Kot da ni dovolj, da nisem nek ljubitelj zime, za povrh pa še nizke temperature, sneg in suh zrak v notranjih prostorih se zelo nezaželeno poznajo tudi na mojih laseh. Če želimo skozi vso zimo in po njej ohraniti lepe ter zdrave lase, jim moramo pozimi posvetiti malce več nege kot običajno. Zaupala vam bom nekaj preprostih trikov, ki meni osebno pomagajo.


  1. POZIMI STANOVANJA NE ZAPUŠČAMO Z MOKRIMI LASMI
    Tega verjetno večina ne počne, že zato, da se ne bi prehladila. Še vedno pa se zgodi, da v jutranjem kaosu stanovanje zapustimo z malce vlažnimi lasmi. To lahko povzroči, da ti na hladnem zraku zmrznejo in postanejo lomljivi.

  2. REDNA UPORABA BLAZAMA
    Da bi se izognili lomljenju las, jim pozimi večkrat privoščimo kvalitetno masko za lase. Sama uporabljam Watermans balzam ConditionMe, ki ga lahko uporabljamo kot balzam ali pa kot masko za lase. Tretman las naredimo 1 do 2 krat tedensko. Za globinsko nego jih po nanosu maske pokrijemo s plastično kapo ali z brisačo. ConditionMe pustimo na laseh 15 do 20 minut. Odstranimo kapo oziroma brisačo in lase temeljito speremo.

    Watermans balzam ConditionMe
  3. GLOBINSKA KURA Z MASKO
    Maska prinese lasem hranila, ki so namenjena obnovi las in njihovemu zdravju. Globinska kura z masko, kot je tudi naša MasqueMe, lasem poda sijaj in moč, hkrati pa jih tudi navlaži in obnavlja.

    Se ti zdi, da so tvoji lasje suhi in poškodovani, konice pa res zelo razcepljene? Maska ti bo pomagala, da bodo tvoji lasje že na videz bolj mehki in sijoči, kaj šele na otip!

    Watermans maska MasqueMe
  4. LAS NE UMIVAJTE PREPOGOSTO
    Vsakič, ko si s šamponom umijete lase, izperete tudi naravna olja, ki jih varujejo. Ta olja igrajo pozimi še posebno pomembno vlogo, zato poskusite umivanje glave omejiti na minimum. Če pa nimate druge izbire, kot da lase umivate vsak dan, uporabite čim bolj vlažilen in nežen šampon, kot je na primer Watermans GrowMe, ki je popolnoma brez sulfatov in parabenov ali pa naš najbolj prodajan parček.

    Watermans šampon in balzam pozimi
  5. IZOGIBAJTE SE TOPLOTNEMU OBDELOVANJU LAS
    Vsi vemo, da je največji uničevalec las vročina. V zimskih dneh se izogibajte oblikovanju in sušenju las na ta način. V kolikor že ne morete brez tega, potem nujno priporočam uporabo pršila Protect Me.

    Watermans pršilo ProtectMe
  6. BREZ GELA ZA LASE
    Kot že rečeno, lasje pozimi potrebujejo še več vlage. Izdelki za oblikovanje pričeske naj bodo tako še bolj vlažilni kot v toplih mesecih. Kar pomeni, izogibajte se uporabi gela za lase.

  7. NOSITE KAPO IZ NARAVNIH MATERIALOV
    S tem zmanjšate znojenje in tako ima vaše lasišče dovolj zraka. Poleg tega ne pozabite sneti kape takoj, ko vstopite v zaprt prostor. Kapa namreč ščiti vaše lase, ko ste zunaj, v trenutku, ko stopite v zaprt prostor, pa pomeni dodatno izsuševanje vaših las.

  8. IN ŠE ZADNJE
    Ne pozabite piti dovolj vode, uživati polnovredno hrano in redno obiskovati frizerja :)

Lep dan še naprej!