Teh 5 usodnih napak pri umivanju las moraš obvezno opustiti še danes! 🙈⁠


Umivanje las je za marsikatero žensko pravo malo zlo. Poleg tega, da si moraš vzeti dovolj časa za umivanje, sušenje in oblikovanje pričeske (mi ti svetujemo naravno sušenje😀 ), moraš ob vsem tem še razmisliti, kdaj si umiti lase glede na to, kakšne načrte imaš v prihajajočem tednu. Ah biti ženska ni lahko😀

In verjetno se ti je kdaj zgodilo, da si si umila lase, so bili že po dveh dneh zelo mastni. Ali pa te je srbelo lasišče. In ti enostavno nisi vedela, kaj počneš narobe.

Brita s šamponom in balzamom Watermans
Da ti olajšamo nepotrebno slabo voljo, smo v današnjem blogu pripravili 5 usodnih napak, ki jih počneš, ko si umivaš lase:

  1. S šamponom in balzamom pretiravaš. Ampak RES pretiravaš.

    Pri šamponiranju velja načelo: manj je več 😋 Priporoča se manj šampona, in sicer približno za polovico jušne žlice, ne glede na to, ali imaš dolge ali kratke lase. Če so lasje zelo umazani, jih je boljše šamponirati dvakrat z manjšo količino kot enkrat z več šampona.

  2. Šampon ali balzam pustiš dalj časa na lasišču ali ju ne spereš dovolj temeljito.

    Vsak šampon ali balzam je edinstven. Natančno si preberi navodila in ju na laseh pusti delovati toliko časa, kot piše. Verjemi, da učinek zagotovo ne bo nič boljši, če boš pretiravala😀. Pri spiranju pa je ravno obratno: dokler nisi 100% prepričana, da si šampon ali balzam sprala iz las, pusti naj voda teče😀.

  3. Lase spiraš z zelo vročo vodo.

    Si vedela, da lahko (pre)vroča voda poškoduje tvoje lase? Zakaj? Vroča voda odpre lasno povrhnjico, zaradi česar lasje izgubljajo keratinske proteine in barvne molekule, koža na lasišču pa postane suha. Namig: pri umivanju las zato raje uporabljaj mlačno vodo😎.

  4. Pri masaži lasišča si pregroba.

    Ni vsaka masaža dobra masaža. Kljub temu, da z masažo lasišča izboljšujemo cirkulacijo lasišča, moramo biti pozorni na kakšen način to počnemo. Pomembno je, da ne pritiskamo preveč na kožo in lasišča ne drgnemo premočno. Mokri lasje so namreč šibkejši in bolj dovzetni za poškodbe, hitreje se tudi lomijo.

  5. Ni vsak šampon (ali balzam) primeren za vsak tip las🙄

    Lasje vsakega izmed nas so edinstveni. In vsakemu ustrezajo različni tipi šamponov. Če vidiš, da ti kakšen šampon na dolgi rok ne ustreza, ga enostavno zamenjaj.

    Če še nisi preizkusila izdelkov Watermans, ti jih na tem mestu toplo priporočamo. Zakaj? Naš šampon vsebuje najboljše starodavne in sodobne sestavine in je brez sulfatov ter parabenov. To pa ne pomeni nič drugega kot do, da lahko tvojim laskom zagotovi najboljšo nego. Svetujemo ti, da za boljše učinke pustiš šampon na lasišču delovati najmanj 2 minuti.

P.S. - ključna je vztrajnost! ❤

Watermans šampon pod tušem