MITI O LASEH 2. DEL


Hej, hoj!

Čas je že bil za novo blog objavo 😃⁠. Imamo še nekaj nerazrešenih stvari iz prejšnjega bloga 😛⁠ in verjamemo, da si komaj čakala na dan, ko boš spoznala še naslednjih 5 mitov o laseh 😎. Znanja ni nikoli preveč, se strinjaš?

No, pa začnimo.

  1. Zaradi prekomernega česanja lasje hitreje izpadajo

    NE DRŽI. Česanje las na izpadanje nima ravno nekega učinka, ima pa ga na mastenje las. Česanje namreč spodbuja lasne mešičke, da proizvajajo več olja, zato se nam, če se veliko česemo, lasje tudi hitreje zmastijo. Pomembno je, da se češemo nežno in da uporabljamo krtače in glavnike iz naravnih materialov. Če boš groba, s tem ne boš izgubila več las, kot bi jih drugače, boš pa imela več razcepljenih konic in polomljenih las. Zato: lase razčesi le takrat, ko je to potrebno in to naredi nežno. Mi ti za lažje razčesevanje zelo priporočamo naš balzam ConditionMe ali masko MasqueMe 😍⁠

  2. Prhljaj je rezultat suhega lasišča

    NE DRŽI. Pravzaprav je ravno nasprotno. Prhljaj najpogosteje povzroča vrsta kvasovk, ki uspeva v mastnem okolju oz. z drugimi besedami: prhljaj je rezultat mastnega lasišča.

  3. Lasje, ki so pogosto speti v čop ali figo, lahko pospešijo izpadanje las in lase uničujejo

    NE DRŽI. Ohlapen čop ali figa sta povsem na mestu. Po drugi strani pa so lahko zelo tesni čopi in kite škodljivi , saj ustvarijo napetost pri lasnih mešičkih, kar lahko vodi v trajno izgubo las. Lase lahko vsekakor nosiš spete v čop, pomembno je le, da ta ni pretesen in da je elastika nežna do las.

    Speti lasje
  4. Če izpuliš siv las, bo na tem mestu zraslo še več sivih las

    Ne, na srečo to NE DRŽI 😁⁠. Če vidiš siv las in ga izpuliš, ti na tem mestu zagotovo ne bo zraslo še 10 novih sivih las. Vendar lahko puljenje las zelo poškoduje lasne mešičke in tako prepreči, da bi na istem mestu zrasel nov las. Zapomni si: pusti las na miru, tudi če je siv!

  5. Stres lahko vodi do prekomernega izpadanja las

    Žal nam je, da ti moramo sporočiti to novico, ampak da - to DRŽI. Lasje so odraz našega življenja, razpoloženja in čustev, zato je povsem razumljivo, da se povečan stres kaže tudi kot prekomerno izpadanje las in redčenje lasišča 😒. Pri uravnavanju stresa ti lahko pomagajo razne tehnike in metode (kot npr. telesna aktivnost, tehnike sproščanja, kakovosten spanec, sprememba vzorcev razmišljanja), če pa želiš lase hitreje vrniti v normalno stanje, ti bodo pomagali izdelki Watermans. Izdelki vsebujejo posebno tehnologijo GrowMore, ki pospešuje rast las in zavira njihovo izpadanje, ter najbolj kvalitetne starodavne sestavine, ki še najbolj uničene lase vrnejo nazaj v življenje.

To so zdravi lasje - to je Watermans!

Watermans Strong