Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj
Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj

Kako naj vem, ali mi lasje prekomerno izpadajo?!⁠🤔⁠

Sneg aprila?! Če bi mi to kdo omenil pred nekaj leti, bi ga takoj pohecala nazaj 😀  

Čeprav smo v pomlad že kar pošteno zakorakali, pa nam vreme (zaenkrat) ni ravno prizanašalo. Ampak pustimo se presenetitibomo tudi sneg odmislili, če nas bodo le kmalu razveseljevali topli sončni žarki 😂⁠

In tako, kot je pomlad kritična glede vremena (se še kdo zjutraj obleče kot eskim, čez dan pa obžaluje svojo jutranjo odločitev? 🙉), je lahko neugodna tudi za tvoje lase. Sezonsko izpadanje las spomladi in jeseni je povsem naraven pojav, ki ga sicer ne moremo preprečiti, lahko pa ga, s pravilno nego in izdelki proti izpadanju las, vsaj nekoliko omilimo.

Koliko las v resnici vsak dan izgubimo? 

V povprečju na dan izgubimo približno 100 las. To je povsem normalno in naj te nič ne skrbi, če spomladi opaziš tudi kakšen lasek več 

 Kdaj izpadanje postane problem? 

Čeprav izpadlih las seveda ne moremo natančno prešteti, pa preveliko izpadanje (ki ga štejemo, če izgubimo več kot 150 las na dan) lahko kar hitro opazimo: šopi las na krtači, blazini ali oblačilih, veliko las v umivalniku po umivanju in spoznanjeda se nam lasišče kar vidno redči. Ja, občutki zagotovo niso prav nič prijetni. 

Vsak las gre namreč skozi življenjski cikel, ki zajema 3 faze: 

 1. Rastna faza: je najdaljša, saj traja od 2-7 let. V tej aktivni fazi las, ko lasje rastejo, je pri zdravem lasišču približno 85-90% lasnih mešičkov. 
 2. Prehodna faza: je kratka, saj traja od 1-2 tedna. V tej fazi se lasni mešiček skrči in las neha rasti.
 3. Faza mirovanja: traja do 3 mesece. Las se na bazi zadebeli v drobno svetlo bunčico, manjšo od milimetra in ob koncu te faze tudi izpade. Hkrati se lasni cikel začne znova in iz istega lasnega mešička začne rasti nov las.
Za organizem lahko nek dogodek ali zunanji vpliv prehitro prekine fazo rasti in zato se v fazi mirovanja znajde večji delež las kot običajno. O povečanem izpadanju govorimo torej takrat, ko se faza mirovanja krepko poveča in se število las v rastni fazi zmanjša.

 

  Kako se soočati s prekomernim izpadanjem? 

  Če je izpadanje las začasno, ga lahko nekoliko zaustavimo s pravilno prehrano (veliko vitaminov in mineralov), zmanjšano izpostavljenostjo stresnim dejavnikom in predvsem z ustrezno nego. Rast las lahko spodbudimo s primernimi izdelki za hitrejšo rast las in proti izpadanju, kot sta naš tonik GrowMore in šampon GrowMe. Ker pa je ob tem pomembna še kakovostna nega, priporočamo tudi naše druge izdelke, kot npr. Balzam ConditionMe, masko MasquMe in pršilo ProtectMe. Prav slednje je ključnega pomena, če pogosto uporabljamo različne pripomočke za sušenje in oblikovanje las, ki lase izsušujejo in izpadanje las samo še bolj krepijo 😔⁠

  Izpadanje las je spomladi, zaradi pomanjkanja vitaminov v zimskem času, lahko kar precej nadležno. In ker je samozavest vsake osebe kar precej odvisna od njenih las, je še posebej priporočljivo, da svoje lase nahraniš in jih vrneš nazaj v življenje. In za to lahko najboljše poskrbi prav linija izdelkov Watermans 😊 

   

   


  Starejša objava Novejša objava

  Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe strani, domnevamo, da razumete in se strinjate z uporabo piškotkov.
  Več informacij
  Zapri