Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj
Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj

Kako preverim, če so moji lasje zdravi?

Vsakodnevno toplotno oblikovanje las, pogosto menjavanje barve in celo elementi vsakodnevnega življenja nam poškodujejo lase, še preden se tega dodobra zavemo.

Najhuje je to, da v premeru,  da so vaši lasje res uničeni, ne morete storiti prav veliko, da jih popravite.

Preberite, kako lahko v le nekaj minutah ugotovite, ali so vaši lasje zdravi. Razkrivamo pet preprostih korakov.

 

  1. PREUČITE CELOTEN VIDEZ LAS

Že na prvi pogled je precej očitno, ali so vaši lasje zdravi ali ne. Najbolje je začeti s preverjanjem posebnih lastnosti zdravih las.

Kakšna je celotna tekstura las? Če deluje slamnata, to ni dober znak.

Kutikula zdravega lasu je ravna, kar daje videz  gladkih in sijočih las, v gibanju delujejo polni življenja. V nasprotnem primeru pa imajo poškodovani lasje grobo teksturo in izgledajo dolgočasni in brez življenja.

 

  1. RAZCEPLJENE KONICE

Naslednji hiter in enostaven način, kako preveriti stanje las je, da preverite, ali so vaši lasje razcepljeni. Morda se zdi ta način precej očiten, vendar je res najboljši, ko gre za ugotavljanje stanja las.

Natančno si oglejte konice svojih las. Vsakdo ima nekaj razcepljenih konic, razlog za preplah nastane le, če se večje število pramen »razveja« na več delov.

 

  1. TEST ELASTIČNOSTI

Zdravi lasje se bodo raztezali do pribl. 20% svoje naravne dolžine, ne da bi se zlomili, medtem ko se poškodovani lasje pod napetostjo strgajo.

Če želite preveriti elastičnost las, najprej vzemite pramen las in ga med prsti poskusite raztegniti. V idealnem primeru bi se morali lasje raztegniti in nato odskočiti nazaj.

 

  1. KONTROLIRAJTE IZPADANJE LAS

Povsem normalno je, da nam dnevno izpade od 100 do 150 las. Bodite pozorni, kaj je normalno za vaše lase. Če nenadoma začnete izgubljati več las, še posebej po kakšnem kemijskem tretmaju, je to verjetno zato, ker ste poškodovali lase.

Preverite kako debel je vaš rep, ko spnete lase. Če ste elastiko lahko prej ovili dvakrat, zdaj pa morate narediti še tretjo zanko, vam najverjetneje izpade preveč las.

  1. PREVERITE POROZNOST LAS

Las postane bolj tanek in porozen zaradi izpostavljanja zunanjim (soncu, vlagi, nečistočam) in različnim mehanskim dejavnikom (česanju, umivanju, sušenje, pogostim kemičnim tretmajem). To najprej povzroči krhkost lasu, nato pa tudi lomljenje.

Eden najlažjih načinov za preverjanje poroznosti las je tak, da  pramen svojih las položite v kozarec navadne vode. Če so lasje porozni, bodo absorbirali vodo in potonili na dno (to kaže, da so lasje poškodovani). Zdravi lasje z nižjo poroznostjo bodo plavali na vrhu.

 

STE UGOTOVILI DA SO VAŠI LASJE POŠKODOVANI?

Na srečo poškodbe las niso trajno stanje in jih je mogoče odstraniti. Vendar se je potrebno zavedati, da spremembe ne bodo vidne čez noč.

Kot smo prej omenili, že uničene lase je zelo težko popraviti. Na trgu sicer obstaja kar nekaj izdelkov, ki las obložijo in dajo občutek zdravih las, vendar to ne pomeni, da je las v resnici zdrav.

 

IZBERITE PRAVE IZDELKE ZA NEGO LAS

Priporočamo izdelke Watermans, ki so zasnovani posebej za obnovo las. Lasem dodajo manjkajoče hranilne snovi in spodbudijo njihovo rast. Tako bo obdobje obnavljanja potekalo neizmerno hitreje in vaši lasje bodo spet zasijali v vsej svoji lepoti.

 

 

 

 

 


Starejša objava Novejša objava

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe strani, domnevamo, da razumete in se strinjate z uporabo piškotkov.
Več informacij
Zapri