Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj
Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj

MITI O LASEH

Ženske imamo do svojih las poseben odnos. Njihovi negi in dobremu izgledu posvetimo kar nekaj časa. Ne glede na to, ali so dolgi ali pa trendovsko kratko postriženi, ima verjetno prav vsaka izmed nas z lasmi svoje edinstvene izzive.

Zaupali vam bomo nekaj mitov o laseh, ter kako lahko resnico uporabite v svojo korist, da bodo vaši lasje dejansko  bolj zdravi in lepi.

 

  1. PULJENJE SIVIH LAS POSPEŠI RAST NOVIH

Ne drži. Puljenje sivih las ne pospeši rasti novih sivih las, kar pa ne pomeni, da jim lahko napoveste vojno.

Ko zagledate prvi siv las, se bodo sčasoma, ne glede na vaš trud pojavili novi. Če ste občasno izpulili kakšnega, to ni nobena katastrofa, problem pa nastane, če to počnete redno, saj s puljenjem las poškodujemo lasni mešiček, kar lahko povzroči okužbo. Svetujemo vam, da proslavite svoje sivčke, ali pa se naročite na barvanje pri frizerju.

 

  1. POGOSTO STRIŽENJE LAS POSPEŠI NJIHOVO RAST

Striženje las ne bo stimuliralo njihove hitrejše rasti. Vendar pa bomo z rednim striženjem preprečili, da bi se nam polomile konice… zaradi česar se zdi, da nam lasje ob rednem striženju hitreje rastejo.

To je pravi razlog, da strokovnjaki priporočajo striženje konic vsakih 6- 8 tednov.

 

  1. UMIVANJE LAS S ŠAMPONOM POVZROČA NJIHOVO IZPADANJE

Ne drži. Ne krivite prhe. Če imate probleme z izpadanjem las se to dogaja ves čas, le manj opazno (hvala zamašen odtok).

Povečano izpadanje najpogosteje prvič opazimo pod tušem in tako zanj hitro okrivimo šampon. Težava nastane, če se odločimo svojim lasem “prizanesti” in jih prenehamo umivati. Stanje se lahko le še poslabša, saj kopičenje olj na laseh povzroči vnetje, ki zavira rast las.

 

  1. S POGOSTIM ČESANJEM POSPEŠIMO RAST LAS

Če ste se kdaj spogledovali z idejo, da bi lase zavoljo hitrejše rasti počesali  100-krat na dan, jo lahko mirno opustite, saj prekomerno česanje nima nikakršnega smisla. Pravzaprav lahko naredi več škode kot koristi. Prekomerno krtačenje lahko namreč poškoduje zunanjo zaščito las.

 Lase skrtačite, ko so zavozlani, vendar jih drugače pustite pri miru.

 

  1. MENJAVA ŠAMPONA JE DOBRA ZA LASE

Nič ni narobe s tem, da vsake toliko zamenjate šampon, če bi radi dosegli drugačen učinek (manj prhljaja, večji volumen in podobno), vendar je tudi popolnoma v redu vsakič uporabiti isti šampon.

Nekatere ženske redno menjujejo izdelke, saj naj bi se lasje nanje privadili, kar ni res. Šamponi imajo različne učinke, a menjava ni potrebna, če ne želite nekaj novega.

 

  1. PRHLJAJ JE REZULTAT SUHEGA LASIŠČA

Kosmiče prhljaja po navadi enačimo s suhostjo, vendar gre za pogosto zmoto. Prhljaj je v resnici rezultat mastnega lasišča. Povzroča ga vrsta kvasovk, ki prerastejo v mastnem okolju. Je torej reakcija vašega telesa na kvas.

Če se vam pojavi prhljaj uporabite šampon proti prhljaju in las nikar ne umivajte manj.

 

  1. SUŠENJE LAS NA ZRAKU JE BOLJ ZDRAVO, KOT SUŠENJE S FENOM

Seveda je bolje če svojih las ne sušite na visokih temperaturah, vendar pa tudi sušenje las na zraku, ni tako dobro kot ste morda mislili.

Dermatološka študija je pokazala, da sušenje s fenom povzroči škodo na površini las (kot pričakovano), vendar pa lahko sušenje na zraku povzroči škodo globlje v pramenih. Strokovnjaki pravijo, da notranjost las nabrekne, ko so dalj časa izpostavljeni vodi, kar lahko povzroči večjo škodo kot toplotno oblikovanje (ja, tudi sami smo bili presenečeni).

Najboljše, kar lahko naredite za svoje lase je, da jih po pranju posušite s fenom na najnižji temperaturi (ali ga držite vsaj šest centimetrov stran od las) in pri tem poskrbite za konstanto premikanje sušilnika, tako da na nobenem mestu ne koncentrirate toplote predolgo.

 


Starejša objava Novejša objava

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe strani, domnevamo, da razumete in se strinjate z uporabo piškotkov.
Več informacij
Zapri