Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj
Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj

STVARI, ZA KATERE NISTE VEDELI, DA POVZROČAJO POŠKODBE LAS

 

Se vam zdi da vaši lasje ne izgledajo preveč zdravo, čeprav delate vse tako kot je prav? Zaupali vam bomo nekaj povsem vsakdanjih stvari, ki lahko povzročijo poškodbe las, kljub skrbni in pravilni negi.

BOMBAŽNE PREVLEKE ZA VZGLAVNIK

Vsako noč glavo položite na vzglavnik in se morda celo premetavate in obračate. Bombažna vlakna so že po naravi bolj groba in zato ustvarjajo večje trenje med glavo in blazino.

To lahko povzroči poškodbe las medtem, ko sploh niste budni.

Če se želite izogniti lomljenju las in slabi jutranji pričeski so odlična alternative prevleke iz kašmirja, volne, svile ali njihovih mešanic.

 

TRDA VODA

Trda voda je voda, v kateri je raztopljenih veliko mineralnih snovi. Imate doma probleme z vodnim kamnom? To je lahko vzrok tudi vaših problemov z lasmi.

Minerali v vodi otežujejo samo pranje in se sčasoma na laseh nakopičijo, kar povzroči lomljenje las. Rezultat so slamnati, suhi lasje.

Na srečo obstaja nekaj stvari, ki jih lahko storite za boj proti trdi vodi:

  • Vodo lahko »zmehčate« z mehčalcem vode. Mehčalci vode delujejo tako, da nadomestijo ostre minerale s soljo, kar morda ni najboljša stvar za vaše lase. V boju proti poškodbam las pa je mehka voda še vedno boljša od trde vode.
  • Morda boljša metoda, za katero veliko ljudi prisega da dela čudeže, da lase po koncu umivanja sperete s kisom, da se znebite nabiranja mineralov.
  • Ne pozabite vedno uporabiti balzama za lase, ki je ključnega pomena v boju proti poškodovanim lasem. Mi priporočamo naš balzam, ConditionMe.

 

LAK ZA LASE IN LIKALNIKI, KODRALNIKI

Prepričani smo, da večina od vas ve, da ravnanje las ni preveč zdravo. Ampak ali veste, da lak za lase običajno vsebuje alkohol? Z mešanico alkohola in toplote so lasje še bolj izsušeni in naelektreni.

Najboljši način za boj proti temu je prenehanje z uporabo likalnikov, kodralnikov ali vsaj uporaba brezalkoholnega laka za lase.

 

PREVEČ PRODUKTA ZA LASE

Čeprav se vam lahko zdi dobra ideja, da lase zavarujete z dobrimi produkti, lahko prekomerni nanos povzroči lomljenje. Več izdelkov kot nanesete, težji je las. Lasje lahko postanejo trdi, krhki in se lahko celo »strgajo«.

ČOP

Obstaja nekaj dejavnikov, ki lahko poškodujejo vaše lase če pogosto nosite čop:

  • Če si lase spenjate zelo tesno ob glavi lahko povzročite lomljenje las ali pa celo poškodbo pri korenu, kar povzroči trajno izpadanje las. Ohlapne pričeske so trenutno zelo priljubljene, kar izkoristite v svoj prid.
  • Če čop nosite vsak dan na istem mestu, elastika konstantno pritiska na iste pramene las in jih s časoma oslabi in poškoduje. Poskusite spreminjati položaj vašega repa. En dan naredite visok konjski rep, naslednji dan nižjega. Vaši lasje vam bodo hvaležni.

 

 


Starejša objava Novejša objava

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe strani, domnevamo, da razumete in se strinjate z uporabo piškotkov.
Več informacij
Zapri