Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj
Komplet šampon in balzam po nižji ceni! Kupi zdaj

Ti jeseni bolj izpadajo lasje? Preberi tole …

Živijo, spet jaz!

Opažaš, da ti jeseni lasje izpadajo bolj kot običajno? Tudi mene je to zaskrbelo in sem preverila, kakšni so razlogi za to … Te zanima?

Kot da ni dovolj, da nas jesenska utrujenost čisto povozi, skupaj z njo pa še kakšna viroza – tej splošni utrujenosti nič kaj ne pomaga dejstvo, da so tudi lasje videti popolnoma izčrpani. Na spletu sem preverila, kaj so razlogi za takšno izpadanje las in svoje misli delim tudi s teboj:

 

MISEL 1: Phew! Vse je v redu!

Viri navajajo podobne informacije in sicer, da je intenzivnejše izpadanje las jeseni normalen pojav. Namreč, en las v povprečju živi 2-6 let. V vsakem danem trenutku okoli 90 % naših las raste, ostalih 10 % pa počiva. Ti počivajoči laski spančkajo nekje 2-6 mesecev, nato pa izpadejo. Ta lasni mešiček nato še kakšne 3 mesece miruje, nato pa se celotni postopek rasti ponovi – če tega ne prekine proces izgube las.

Raziskovalci so ugotovili, da imamo ženske največji delež teh počivajočih las nekje v juliju, zato je faza izpadanja nekje 100 dni po tem – kar se zgodi v oktobru. OK, gremo dalje!

 

MISEL 2: Naravni cikel las ni edini krivec, da nam bolj izpadajo lasje

Če poleti pretiravaš z dietami, se tudi to lahko jeseni pozna na laseh! Slaba prehrana, nezdrave hitre diete in pomanjkanje pomembnih snovi, lahko še kako oslabijo lase. Razni viri med razlogi za prekomerno izpadanje las navajajo tudi razloge: pomanjkanje železa in manko ogljikovih hidratov kot posledica »low-carb« diete.

Low-carb dieta vpliva na izpadanje las? Hmm, prav namenoma sem »pogooglala« še malo na to temo in (nič presenetljivega), mnenja o tem so si včasih popolnoma nasprotujoča. Če si na kakršni koli dieti, presodi sama – v vsakem primeru se »žal« posledice slabih prehranskih odločitev na laseh poznajo šele čez približno 3 mesece.

 

MISEL 3: Vseeno nisem nemočna!

Z raznimi naravnimi pripravki lahko poskrbimo za to, da se jeseni in pozimi lasje ne utrudijo od ogrevanja in suhega zraka. Jaz najpogosteje uporabljam naslednje trike:

  • 1-2x mesečno si na lase nanesem masko MasqueMe in jo pustim delovati čez noč. Naslednji dan so lasje mehki in svilnati. 
  • 2 x letno si privoščim nego las z jajcem – jajčni rumenjak razbijem, zmešam skupaj z žličko olivnega olja in si to za dve uri nanesem na vlažne (oprane) lase
  • ko imam vklopljeno ogrevanje, ponoči poskrbim, da je na radiatorju vlažna brisača, ki z izhlapevanjem vode vlaži zrak

In najpomembnejše – moj Watermans ❤ Priznam, pogosto sem lena in si zelo na hitro umijem lase. Jeseni pa sem postala še bolj pozorna na to, da si lase res umijem pravilno. Zato sledim navodilom in svoj GrowMe šampon res vtiram v lasišče 2-3 minute in tudi za balzam si vzamem dovolj časa. Zaradi lenobe pa res ne bodo trpeli še laski, a ne? ;)

Poglej, kako se pravilno umivajo lasje z Watermans:

 

V kolikor se spopadate s prekomernim izpadanjem las, potem priporočamo paket  STRONG ali POPOLNI TROJČEK!

STRONG

ZDAJ SI PA TI NA VRSTI!

Sporoči mi, kako ti skrbiš za svoje lase jeseni in pozimi (piši kar na info@watermans.si ali pa mi pusti sporočilo v FB inboxu na Facebook strani Watermans Slovenija. Nekatere komentarje bom vključila v ta članek in jih delila z drugimi, ki iščejo podobne nasvete.

 

Komaj čakam, da mi pošlješ tudi svoj trik!

Jelena


 


Starejša objava Novejša objava

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe strani, domnevamo, da razumete in se strinjate z uporabo piškotkov.
Več informacij
Zapri